joi, 12 noiembrie 2009

3 mari iubiri ?

Intr-una din serile trecute discutam cu o prietena de-a mea legat de "mitul" celor 3 mari iubiri ... exista aceasta limitare superioara sau inferioara ? de ce trebuie sa fie fix trei ?

cand zic iubire ma refer chiar la iubire, nu la surogate, nu la povesti de adormit copiii mici si mari , ci la adevaratul sens al ei. O sa intrebati ce inseamna iubirea, dar pentru fiecare in parte inseamna cu totul altceva , asta e un subiect ce nu poate fi acoperit printr-o postare pe blog.
revenind la subiect : incercand s-o conving pe ea, m-am convins si pe mine ... iubesti de cate ori ti se ofera ocazia si de cate ori merita ...
suntem atat de diferiti unii de altii incat nu ne poate nimeni cataloga cel putin la acest capitol.
am avut ocazia sa cunosc oameni care au iubit o singura data, pentru ca sunt si acum impreauna si sunt atat de fericiti impreauna, am cunoscut si oameni care au iubit de nenumarate ori si sunt fericiti de fiecare data si am cunoscut si oameni care nu au iubit niciodata

din punctul meu de vedere toate iubirile ,indiferent de numar, sunt mari si de asta nu trebuie sa-ti dai seama dupa , ci neaparat in timp ce le traiesti . e mare pacat sa apreciezi ceva , abia dupa ce s-a incheiat si s-o asezi pe treapa unui top ... apropo de top, daca unii dintre noi il facem , care-i premiul ? ce castiga primele 3 locuri, in afara de recunostere ? nu cred ca exista persoana care sa-si doreasca sa fie in acest top , decat daca ocupa toate cele 3 locuri si celelalte care nu se medaliaza.

deci, iubeste de cate ori poti si de cate ori merita , traieste iubirea ca si cum ar fi ultima, da tot ce-ai mai bun in tine, nu te pastra pentru urmatoarea care speri sa fie una din cele trei...ca poate n-o mai prinzi

4 comentarii:

  1. apropo de top, intotdeauna cea actuala e pe primul loc :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt de acord cu "limitarea" numărului de iubiri... când iubeşti, iubeşti. Şi atât. Şi ţi se pare că este cea mai frumoasă experienţă a vieţii. Acum că este "mare" sau nu iubirea... ştii... pe măsură ce înaintăm în vârstă avem o altă viziune asupra vieţii şi, implicit, a iubirii. Într-un fel este marea iubire de la 18 ani, într-altul cea de la 25 şi cu totul alta este la 40 de ani. Inocenţa, maturitatea şi mulţi alţi factori ne fac să "vedem" cu alţi ochi iubirea.
    Nu poţi clasifica iubirile. E ca şi cum ai spune că îţi iubeşti mai mult un copil decât pe celălalt.
    Cred că mulţi, privind înapoi, încearcă să caracterizeze "fosta" iubire prin prisma întorsăturii pe care a luat-o în timp. Astfel, dacă un fost partener ţi-a pricinuit multă suferinţă, tinzi să spui că nu l-ai iubit atât de mult. De fapt când vorbim despre "trecutele" iubiri, ar trebui să ne raportăm la ce ne-a oferit "atunci", când iubeam, nu în prezent.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce mi se pare mie cel mai interesant este intensitatea cu care iubesti pe masura ce trece timpul. Zici ca prima oara iubesti si nu mai e loc de altceva in viata ta; apoi trece ca prin farmec, parca nici nu a fost. Iubesti a doua oara, mai mult, mai intens si spui ca e gata, e forever, e ultima oara cand iubesti pentru ca iubesti mai mult decat prima. Si apoi vine a treia oara si te gandesti ca nu ai mai iubit pana atunci niciodata, ca nu ai stiut ce inseamna iubirea pana cand ai intalnit a treia persoana catre care sa iti reversi sentimentele si toata existenta. Nu stiu de cate ori poti iubi. Eu nu am intalnit decat trei, dar viata nu s-a terminat. In momentul in care nu voi mai putea iubi, se cheama ca am murit. Deci, keep on lovin' people, as much and as many times as you can

    RăspundețiȘtergere
  4. @Iguana , cred ca in timp ce crestem incepem sa ne maturizam si in felul de a iubi ... la 18ani iubim orbeste si doar cu inima, la 25 iubim cu inima dar si cu mintea, iar la 40 nu stiu, dar abia astept sa vad cum e...sigur e frumos.
    ziceai ca "fostele" se judeca dupa intorsatura luata in timp ... asa face toata lumea la inceput, dar in timp toti vor recunoaste, cel putin in sinea lor, ceea ce au trait in timpul si nu doar ce a fost imediat dupa.

    RăspundețiȘtergere