joi, 10 februarie 2011

Hai ca se poate !

Cine a inventat expresia "nu se poate" ?? M-am saturat s-o aud, nu se poate ca trebuie sa-ti faci refinantare, nu se poate ca e criza financiara , nu se poate ca e zapada afara, nu se poate ...
Ba se poate! Ete ca eu sunt convins ca se poate !

De cate ori nu-ti spui ca locul tau de munca nu este cel potrivit, ci ca de mult iti doresti sa faci altceva, dar familia , "prietenii" iti spun "nu se poate asa ceva", lasa ca-i mai bine unde ti-e acum. Gresit, chiar se poate.

De cate ori ai vrut sa mergi la un curs de dans , dar ai zis ca nu se poate, sunt prea batran pentru asta. Ei, chiar se poate , am vazut si oameni de peste 60 ani la curs de dans.

De cate ori ai vrut sa pleci de nebun cu trenul sau masina si sa nu stii incotro, dar ti s-a zis ca-ti trebuie un plan/rezervare la hotel. Incearca si-mi spui dupa cum a fost.

Am cautat de curiozitate definitia lui NU in dex:

NU adv.
I. (Servește la formarea formei negative a verbului, de obicei precedându-l nemijlocit). 1. (Neagă predicatul și dă întregii propoziții un caracter negativ) Nu l-am cunoscut niciodată. ◊ (În propoziții interogative) Nu ai primit scrisorile mele? 2. (Neagă predicatul, fără a modifica logic caracterul propoziției) Nu încape nici o îndoială. 3. (Neagă predicatul în propoziții cu aspect negativ și cu înțeles pozitiv, de obicei interogative sau exclamative) Nu făcea parte și el dintre noi?
II. (Neagă altă parte de propoziție decât predicatul) A plecat repede, nu așa cum a venit.
III. (Modifică sensul cuvântului pe care îl precedă, altul decât predicatul, atenuându-i înțelesul ori dându-i un înțeles contrar) O casă mare, nu lipsită de eleganță. ◊ Expr. Nu altceva sau nu glumă, (reg.) nu șagă, formulă care confirmă sau întărește cele enunțate anterior. Nu mai departe = chiar în cazul... Nu o (singură) dată = de multe ori, adesea.
IV. (Înlocuiește forma negativă a unui verb enunțat anterior sau dedus, îndeplinind funcția de predicat) Cine poate oase roade; cine nu, nici carne moale. ◊ Expr. nu și nu, formulă care exprimă împotrivirea, refuzul categoric. De (sau dacă) nu... = in caz contrar..., altfel...
V. (Cu valoare de propoziție independentă cu caracter negativ) Ai prieteni? – Nu! – Lat. non.

Dupa o asemenea definitie chiar ca acest cuvant nu are ce cauta la mine in vocabular.

PS: postarea a fost inspirata de un clip motivational , foarte fain facut de o gasca din Pitesti, merita urmarit. Savurati-l in liniste

6 comentarii:

 1. Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve! Clement Stone

  RăspundețiȘtergere
 2. foarte adevarat ! sau cum era faimoasa reclama, daca vrei, poti

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna Seara!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere
 4. Sa schimbi mentalitatea unui om e greu... dar a unei natiuni! Si totusi, daca reusesti sa faci pe cineva, pe un singur individ mai bun, merita efortul!

  Succes !

  RăspundețiȘtergere
 5. foarte frumos si foarte adevarat. it's just a matter of thinking.

  RăspundețiȘtergere
 6. Orice este posibil atata timp cat iti doresti cu adevarat si lupti din rasputeri pentru asta.

  RăspundețiȘtergere